MIXA DIN EGEN E-JUICE GUIDE

Vill du börja producera dina egna e-juicer men har fortfarande massor med frågor om DIY? Då är du på rätt ställe! Vi har samlat all nödvändig information för att du enkelt ska kunna ge dig ut på detta nya äventyr!

Vad är DIY?

DIY, “gör det själv”, innebär att skapa sin egen e-vätska åt sin e-cigarett genom att bestämma sin dos av arom, ”essens”. Sedan välja proportioner av PG och VG, (propylen glykol och vegetabiliskt glycerin), hos sin basvätska samt sin nikotinstyrka. Genom DIY tillåts skapelsen av din unika e-vätska precis så som du vill ha den. Möjligheterna är oändliga.

Varför DIY?

Det finns ett flertal fördelar med att skapa sin egen e-vätska:

Ekonomi: Den sammanlagda kostnaden av ingredienserna till din e-vätska är mycket lägre än kostnaden hos en färdigblandad, tillverkad och paketerad e-vätska.
Smak: Genom bruk av bägare, pipetter eller sprutor får du möjlighet till väldigt exakta mått på komponenterna hos din e-vätska. Det innebär att du kan återskapa eller modifiera din e-vätska så att smaken blir precis så som du önskar.
Med hundratals essenser och smakkoncentrat, erbjuder vi dig som kund ett näst intill oändligt antal olika e-vätskor.

Hur gör man e-juice till elektroniska cigaretter?

Att skapa sin egen e-vätska kan verka komplicerat vid första mötet, men att skapa sin egen e-vätska är relativt enkelt. Såhär gör du:
-Välj din basvätska och nikotinshots utifrån vilken nikotinstyrka du söker.
-Blanda i smakkoncentrat/essens utefter den procent du föredrar.
-Låt din e-vätska mogna, ”steepa”. Din e-vätska slutar aldrig bli bättre i smak vare sig den mognar i 3 dagar eller två veckor. Ju fler olika smakkoncentrat/essenser det finns i din e-vätska, desto längre bör du låta den mogna.
Det mest komplicerade med skapelsen av din e-vätska lär troligtvis vara att välja ut de smakkoncentrat du vill använda i din blandning!

Vilka nödvändiga material/verktyg behöver man?

En basvätska, dvs. en smaklös vätska vars komposition du kan bestämma utefter dina förväntningar vanor av vaping. (Se nedan). En eller flera flaskor av nikotinshots, det låter dig lägga till nikotin i dina DIY e-vätskor. En nikotinshot är en neutral basvätska med en hög koncentration av nikotin.10ml nikotinshot innehåller 180mg nikotin st. En eller flera smakkoncentrat/essenser som kommer att ge din e-vätska sin smak. Det finns även tillsatser såsom cooling (ger en kylande känsla hos din e-vätska) och sötningsmedel (lyfter din e-vätska med en kraft som kan vara allt från lätt på tungan till ett vattnande sötma beroende på hur många droppar du blandar i. Dessa tillsatser är inget krav på din e-vätska utan anses vara en rekommendation för dig som provat att blanda e-vätskor och är nyfiken på att utforska nya områden. Det kan vara användbart att ta nytta av följande redskap: sprutor, bägare eller pipett. Rekommendation om du har en tendens att spilla: handskar och papper.

Vilken basvätska ska man använda?

Vi erbjuder 4 olika grundläggande kompositioner. De olika kompositionerna är riktade mot olika typer av vaping. Det är upp till dig att välja den som passar dig bäst:

-Basvätska bestående av 100% VG, det ideala valet för de som är ute efter tjockare och tyngre ånga. Det är en populär basvätska hos de som gör tricks då ångan håller sig fast betydligt lättare än hos andra kompositioner. 100% VG har dock en tendens att täppa igen vissa coils/brännare snabbare än andra basvätskor.
-Basvätska bestående av 100% PG, det är kompositionen som levererar den kraftigaste smakupplevelsen. Dock har den väldigt låg viskositet, dvs. att den är väldigt tunn. Det kan orsaka läckage hos vissa coils/brännare pga. att den har svårare att stanna uppsugen i bomullen hos din coil/brännare
-Basvätska bestående av 30% PG och 70% VG, ger en bra volym hos din ånga. Fungerar väldigt bra för vaping med högre kraft.
-Basvätska bestående av 50% PG och 50% VG, en perfekt kompromiss. Ger både en god smakledning och en bra konsistens åt din e-vätska.

Vilken nikotinstyska ska jag välja till min DIY e-juice?

Att välja rätt nikotinstyrka för din e-vätska gör du efter ditt nikotinberoende:

Om du är väldigt beroende, rekommenderar vi en e-vätska med nikotinstyrkan 18mg/ml.
Om du är någorlunda beroende, rekommenderar vi en e-vätska med nikotinstyrkan 12mg/ml.
Om du bara är svagt beroende, rekommenderar vi en e-vätska med nikotinstyrkan 6mg/ml eller 3mg/ml.
Om du inte känner dig beroende överhuvudtaget, råder vi dig att välja en nikotinfri e-vätska eller en e-vätska med nikotinstyrkan 0mg/ml.

Vad är kompositionen hos en nikotinshot?

En nikotinshot består av en basvätska med volymen 10ml och med en hög nikotinstyrka, vanligtvis 18mg/ml. Det finns nikotinshots både med kompositionen 50/50 och 30/70 PG/VG.

Varför finns det nikotinshots med olika kompositioner av PG och VG?

Nikotinshots finns I både 50/50 samt 30/70 PG/VG för att bibehålla e-vätskans komposition. T.ex. om du har en basvätska med 30/70 PG/VG vill du gärna använda en nikotinshot med samma komposition, just för att du inte ska ändra kompositionen från det du ursprungligen planerat att skapa den som.

Vilken arom/essens bör jag använda till min e-vätska?

Det svåraste men vanligtvis det mest spännande under processen av skapelsen av din e-vätska är valet av smakkoncentrat/essens, då det finns flera hundratals olika. För nybörjare är det rekommenderat att göra sina e-vätskor med endast en essens, för att lära känna essensen och hur dess smak levereras i din e-vätska. Bra exempel på sådana essenser är koncentrat som funkar lika bra ensamma i en e-vätska som ihop med flera essenser, t.ex. strawberry/jordgubb, vanilla/vanilj.

Hur doserar jag de olika ingredienserna i min e-vätska?

Det finns som sagt många olika recept men dessa är de vanligaste:

Basvätskan representerar vanligtvis 80% till 90% av den slutgiltiga mixen.
Essenserna brukar variera mellan 5% till 20% beroende på din komposition av PG och VG. Vanligtvis kan man använda mer essens i en lösning med en högre koncentration av VG.
För sötningsmedel erbjuder vi Capellas Super sweet som vi rekommenderar maximala dosen, 2droppar/10ml.

Vad är den rekommenderade mognadstiden för en DIY e-vätska?

Mognadstiden/steepingtiden representerar den tiden som din e-vätska måste mogna för att nå sin fullständiga smak. Det finns vanligtvis tre olika typer av mognad:
För tobakssmaker: minst 15 dagar.
För custardsmaker: (t.ex. vanilj, kakor eller grädde) minst 12 dagar.
För fruktsmaker: minst 4 dagar.

Varningar och försiktighetsåtgärder.

Nikotin måste hanteras med god omsorg och försiktighet. Det är rekommenderat att man använder handskar och skyddsglasögon när man blandar med nikotin.

Dina DIY e-vätskor bör hållas borta från ljus för längsta hållbarhet då ljus kan degradera ditt nikotin. Nikotinet bör dessutom hållas borta från barn och djur.

Essenser och tillsatser såsom cooling (kylande) samt sötningsmedel kan INTE användas ensamt, de måste spädas ut med basvätska enligt rekommendation.

NYHETSBREV

Håll dig uppdaterad med våra senaste kampanjer

Sale

Unavailable

Sold Out