Det är numera väldigt populärt att blanda sin egen e-juice. Utöver smakessensen/arom använder man sig utav två tillsatser för att kunna göra den perfekta mixen.

Först och främst innehåller e-juicen smakessens/arom (vilken smak, ja det väljer du själv), avmineraliserat vatten, propylenglykol (PG), vegetabiliskt glycerin (VG) och om du vill - nikotin.

Det är inte så många som känner till PG och VG, så det är helt naturligt att ha frågor om det.

Så vad bidrar dessa ämnen med?För att vattenånga ska ha känslan av rök, så krävs det lite hjälp. Därför man tillsätter PG. Det ger inte bara fina rökimitationer men lämnar även lite motstånd när man suger för att ge en mer genuin känsla av att röka. PG är en söt, genomskinlig vätska. Den används ofta som tillsats i födoämnen, medicin, kosmetika och tandkräm. Den finns också i vanliga cigaretter, där den hjälper till att hålla tobaken fuktig.

Det blir däremot lite för stort motstånd om man bara tillsätter PG och därför upplöses det med den andra tillsatsen, VG. VG hjälper till att ge ångan sitt rökliknande utseende och en trevligare rök-upplevelse. På samma gång är det den som bidrar med en något mjukare känsla vid inhalationen. Den klarar inte av att bära smakessenserna lika väl som PG och ger inte mycket känsla av motstånd, det är därför man oftast hittar både PG och VG i de flesta e-juicer.

Vilken kombination av PG,VG och essens som är bäst är väldigt individuellt. Många hittar sin favorit bland produkter som redan finns och många andra finsmakare blandar sin egen. 

Äldre inlägg Nyare inlägg